Inför operation

Vägen till behandling och operation kan vara lång. Du har vänt och vridit på allt i ditt huvud. Jag orkade inte med att inte vara som alla andra, att ha en normal kroppsbyggnad men med två tutor som stack ut under tröjan.

Detta tärde något ofantligt på mitt självförtroende. Jag är ingen psykolog, jag kanske borde varit nöjd med mig som jag är. Att vi alla är olika och ser olika ut. Men jag ville inte det för det kändes inte bra hos just mig. Jag ville kunna visa sig som alla andra. Så jag slog näven i bordet och när jag blev lite äldre och lyckades skrapa ihop pengarna, tog jag mig i kragen och ringde till en klinik som genomför sådana här operationer. (Vill inte favorisera någon klinik så därför nämner jag inte namnet.)

Vi bokade tid och jag åkte dit några dagar senare. Plastikkirurgen som skulle opererade mig klämde lite kvickt på mina bröst och konstaterade att jag led av gynekomasti. En ganska snabb undersökning och snabbt utlåtande. Jag hade förväntat mig röntgen. Han frågade om jag ville göra en operation och visade före- och efterbilder på tidigare genomförda operationer. Resultaten såg ju fantastiska ut! Såhär vill jag också se ut, tänkte jag. Han sa att det skulle kosta ca 25 000 kr för en operation. Jag bestämde mig för att köra på det.

Såhär i efterhand så kan jag känna att jag borde gått till flera kliniker och jämfört lite mer. Kanske pressat priset. Men jag såg ju bara att jag ville bli av med mitt problem så snart som möjligt och dom hade en lucka som passade bra i min kalender så så fick det bli.

På kliniken fick jag sedan gå å träffa en kvinna som skötte allt med planering och information inför operationen. Hon berättade hur operationsdagen såg ut och vad jag behövde förbereda innan och så det tråkiga såklart — pengarna som skulle betalas i tid! Kändes som så mycket pengar just då, fast jag hade tjänat ihop en rätt bra summa efter mängder av övertidspass på jobbet.

Senaste kommentarer
    >