Tankar efteråt

Jag mår bättre, är gladare, jag vågar visa mig i bar överkropp, jag känner att mitt självförtroende blivit betydligt starkare.

Det ska tilläggas att det finns nackdelar med allt. En operation medför alltid ärr. Även om mina ärr syns väldigt lite så syns de ibland. Vävnaden bakom växer samman och det kan medföra att när du spänner dina bröstmuskler så kan bröstet dras samman på ett litet märkligt vis. Vet inte hur jag ska beskriva i ord. Jag har ju tagit bort mina förstorade bröstkörtlar, då fäster ju musklerna på ett annat vis än normalt om ni förstår hur jag menar. Spänner du då dina bröstmuskler så blir bröstvårtan lite annorlunda sammandragen. Låter knasigt. Så blev det för mig i alla fall. Men det är inget jag stör mig på, jag kan leva med det. Någon tjej har frågat någon enstaka gång om det är ärr men det har inte varit något större problem.

Efter operation så måste du gå med en åtstramande slags tröja som sitter tight som tusan. Den gör att brösten fixeras och att blödningen blir minimal och därmed mindre blåmärken. Den är inte så snygg och den syns igenom, så inga t-shirts på ett tag efter operation alltså. Upplevde det inte som något större problem då den går att gömma under lite tjockare tröjor. Jag gjorde min operation vintertid så då är det inget konstigt med tjocka tröjor.

Men kort och gott, jag är nöjd med min operation. Kanske att kirurgen kunde lagt bättre snitt så att ärren dolts lite bättre. Vet inte vad som är möjligt. Jag mår mycket bättre, jag är gladare, jag vågar gå utan tröja på stranden, på gymmet, i bastun.

Hoppas den här sidan varit till någon användning. Tänk noga igenom innan operation och gör inget förhastat. Vill inte uppmuntra till att du ska operera, vill bara berätta min upplevelse av det hela. Jag gjorde min operation under vinterhalvåret. Det är lite lättare att komma undan med en tjockare tröja då, efter operationen alltså. Ett litet tips bara. Lycka till & må väl!

Kommentera gärna, skriv om era tankar, idéer och erfarenheter.

Senaste kommentarer
    >